RMSC Athens

Rotterdam Maritime Capital of Europe & Athens – Piraeus

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 12 March 2018
00:00 - 22:00

Location
Hilton Athens


Op 12 maart 2018 organiseert Rotterdam Partners in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en MareForum een belangrijk bezoek aan Athene in het kader van ‘Rotterdam, Maritime Capital of Europe’

Griekse reders en scheepseigenaren

Met bijna 5.400 schepen van in totaal ruim 210 miljoen GT, hadden Griekse reders in juni 2017 volgens Clarkson de grootste handelsvloot ter wereld. In tonnage laten de Grieken de Japanners en Chinezen ver achter zich, wat dan weer vooral komt doordat de Grieken zich van oudsher concentreren op de grote handelsschepen zoals bulkers en alle soorten tankers.

Naast hun bestaande vloot hadden Griekse eigenaren in juni 2017 orders uitstaan voor 237 schepen van in totaal 15 miljoen GT. In de eerste helft 2017 hebben Grieken al 40 grote bulkers, tankers en containers besteld, veel meer dan de concurrenten en er zit nog meer in de pijplijn. Hoewel de Griekse scheepvaartsector zeker niet ongeschonden door de crisisjaren heen is gekomen, is de sector zeer sterk teruggekomen.

Rotterdam Maritime Capital of Europe

Rotterdam wil zich actief profileren in Athene bij de Griekse reders en scheepseigenaren als vestigingslocatie. Met haar ijzersterke maritieme cluster, goede aanwezigheid van human capital en excellente maritieme zakelijke diensten alsmede de internationale uitstraling, is Rotterdam de laatste jaren meer in het vizier gekomen van deze Griekse bedrijven.

Tijdens dit bezoek zal een aantal belangrijke Rotterdamse stakeholders de sterke propositie van Rotterdam als vestigingslocatie voor het voetlicht brengen bij de Griekse reders en scheepseigenaren.

Een unieke gelegenheid om in direct contact te komen met belangrijke spelers in de  Griekse maritieme wereld en hierbij de zakelijke mogelijkheden te onderzoeken.

Concept programma 12 maart 2018

  • 09.00 – 15:00: MareForum Greece Conferentie
  • 15:30 – 18:00: Rotterdam Meeting (by invitation only)
  • 19:00              : Network Reception (by invitation only)

Deelname en meer informatie

Indien u wilt deelnemen aan dit Rotterdamse ‘Maritime Capital of Europe’ event in Athene vernemen wij dat graag. Een officiële uitnodiging zal nog volgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. Bart Brinkman (b.brinkman@rotterdampartners.nl) of Dhr. Martijn Troost (m.troost@rotterdam.nl).

Mede mogelijk gemaakt door:

RMSC Athene