Rotterdam Maritime Services Community - RMSC

RMSC versterkt maritieme zakelijke dienstverlening

Rotterdam internationaal op de kaart met maritieme zakelijke diensten

In het Inntel Hotel Rotterdam is op dinsdag 3 februari de Rotterdam Maritime Services Community (RMSC) gepresenteerd als nieuwe vereniging voor maritieme zakelijke dienstverleners. De RMSC zet zich in voor het gemeenschappelijke belang van bedrijven uit deze sector en het versterken van de internationale concurrentiepositie.

Voorzitter Jeroen Kuyper: “De RMSC gaat projecten uitvoeren die bijdragen aan een sterkere internationale profilering en verbetering van kennis en opleidingen. Rotterdam staat in 2020 internationaal op de kaart als dé plek voor maritieme zakelijke diensten. Deze ambitie gaan we niet alleen waarmaken, maar in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, brancheorganisaties en kennisinstellingen”.

De Rotterdamse regio loopt voorop

In de Rotterdamse regio zijn veel zakelijke dienstverleners gevestigd die de maritieme sector faciliteren. Denk aan banken, verzekeraars, verzekeringsmakelaars, advocaten, accountants, fiscalisten en schade experts. De regio loopt voorop bij ontwikkelingen in de logistiek, offshore en scheepsbouw en dat biedt kansen voor de zakelijke dienstverleners. Door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen kunnen zij hun dienstverlening vernieuwen en internationaal een voorsprong nemen.